X
Menu
Lezbični piknik

3. 6. 2018, 13.00, Orehov gaj

Je odlična priložnost za druženje, spoznavanje in preživljanje nedeljskega popoldneva v nepozabni družbi. Prostori, kjer se srečamo in srečujemo vse, ki nam je skupna želja po drugi, so ključni, da se napolnimo s prepotrebno energijo v svetu, ki nas konstantno odriva na obrobje ter nas ne upošteva enakovredno …

Izdelovalnica transparentov za parado
Biseksualno srečanje

6. 6. 2018, 19.00, MC Legebitra

Biseksualna srečanja so namenjena biseksualnim, panseksualnim, kvir in vsem ostalim osebam na spektru privlačnosti do več spolov, dobrodošle_i pa so tudi naše_i prijatelji_ce in partnerke_ji. So varen prostor, kjer smo spoštljive_i do vseh marginaliziranih identitet.

Biseksualno srečanje organizira društvo Kvartir, v mesecu juniju pa bo posvečeno tematiki parade ponosa. 

Tiskovna konferenca

11. 6. 2018, 12.00, Pritličje

Predstavitev programa Festivala Parada ponosa 2018 in političnega sporočila medijem in zainteresirani javnosti.

STIK Maribor

11. 6. 2018, 18.00, MKC Maribor

Izdelovalnica transparentov za parado

Skupina STIK je namenjena pogovorom, debatam, vprašanjem. Je čas in prostor za STIK vseh prepogosto spregledanih barvic v škatli življenja, za STIK mladih LGBT+* oseb, oseb, ki se identificirajo izven normativov, in oseb, ki jim lastna spolna usmerjenost in/ali spolna identiteta postavlja(ta) vprašanja.

STIK v mesecu juniju v koprodukciji organizirata društvo Legebitra in društvo Parada ponosa, tematsko pa bodo srečanja posvečena tematiki paradi ponosa. 

Delavnica: ACE – aseksualne osebe v LGBTIQ+ skupnosti

12.6. 2018, 17.00, Klub Tiffany

in English

This workshop aims to explore and understand the common struggles and experiences of both LGBT and asexual individuals. Which forms of oppression intersect? How can LGBT people be more supportive and inclusive towards the asexual community? To answer these questions, the workshop will delve into an analysis of heterosexism in LGBT community as well as greater society, and will critically reflect on the prejudices and stereotypes that are present in LGBT community.

This workshop is organised by the Pride Parade Association with the support of Kvartir, and is open to everyone who see themselves within the LGBTIQ+ umbrella.

Transspolno srečanje

13.6. 2018, 19.00, MC Legebitra

v slovenščini in angleščini

Transspolna srečanja so namenjena transspolnim in transseksualnim osebam in vsem ostalim, ki presegajo ali zavračajo spolne norme, dobrodošle_i pa so tudi naše_i prijatelji_ce in partnerke_ji. So varen prostor, posvečen pogovoru, deljenju izkušenj, solidarnosti, druženju in skupnemu zoperstavljanju obstoječemu spolnemu sistemu. V juniju bo srečanje posvečeno tematiki parade ponosa.

Transspolna srečanja sooblikujeta društvo Kvartir in Legebitra, koordinirajo pa jih transspolne članice Kvartirja.

STIK Kranj

13. 6. 2018, 18.00, Klub študentov Kranj

Kaj vemo o Paradi ponosa?

Odkrito o drogah in seksu

14. 6. 2018, 19.00, Pritličje

Javna razprava o tem, zakaj ljudje posežejo po drogah. Katere droge jemljejo v LGBT skupnosti in na katere notranje vzgibe le-te prinašajo odgovore? Katere stiske lajšajo? Katere notranje zidove si upamo s pomočjo drog preplezati? Ali se za vsem tem skrivajo osamljenost, atomiziranost družbe in medicinski pristop k gejevskemu seksu ali zgolj želja po zabavi?

Govorcke_ci:

  • Simona Šabić
  • Simon Kovačič
  • Sebastjan Sitar
  • Jernej Škof

Dogodek soorganizirajo ŠKUC Magnus, društvo Legebitra, združenje DrogArt in društvo Parada ponosa.

STIK Novo Mesto

21. 6. 2018, 18.00, DRPD Novo mesto

Razširimo glas o paradi