X
Menu
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Strokovni posvet LGBTIQ+ pravice v Ljubljani

18. junija, 2020, 09:0014:00

This post is also available in: English (Angleščina)

Posvet, ki poteka ob praznovanju 20. obletnice parade ponosa v Ljubljani, se bo posvetil pregledu situacije na lokalni ravni in bo vseboval dva dela.
V javni razpravi “Sodelovanje MOL-a z LGBTIQ+skupnostjo” se bomo skupaj s predstavnicami Mestne občine Ljubljana Katarino Gorenc, Simono Topolinjak, Tilko Klančar in Matejo Demšič  ter predstavnicami_ki LGBTIQ+ skupnosti dotaknile_i različnih LGBTIQ+ iniciativ, ki so organizirane s strani MOL-a in/ali v partnerstvu z LGBTIQ+ organizacijami, raziskovale_i kakšno je bilo sodelovanje med MOL-om in LGBTIQ+ skupnostjo v zadnjih 20 letih, katere strukture že obstajajo, kaj so trenutni izzivi in kakšna je vizija delovanja za naprej.

V sklopu “Oblikovanje smernic za prihodnost” bomo pregledale_i obstoječe delovanje na posameznem področju, spregovorile_i o izzivih in potrebah ter iskale_i rešitve za naslavljanje le-teh.  Delo bo potekalo v obliki 4–5 vzporednih tematskih pogovorov v manjših skupinah. Vsaka skupina se bo osredotočila na eno od ponujenih tem: stanovanjska izključenost LGBTIQ+ mladih, problematika uporabe prostorov, kako lahko programi in iniciative MOLa pomagajo pri nediskriminaciji LGBTIQ+ oseb, izobraževanje in šolstvo ter sociala in podporni mehanizmi. V vsaki skupini bo prisotna oseba, ki bo fasilitirala pogovor, in oseba s strokovnim znanjem o temi. Vsaka skupina bo oblikovala glavne zaključke pogovora, ki jih bo predstavila in na podlagi katerih bodo pripravljene smernice za prihodnost.
Na posvet so vabljene_i članice_i in predstavnice_ki LGBTIQ+ organizacij, MOL-a in drugih organizacij z relevantnih področij. Potrebne so predhodne prijave. 

Tekom celotnega dne bo ob posvetu možen ogled razstave “20 let Parade ponosa v Ljubljani” v Desnem atriju Mestne hiše.

Dogodek je sofinanciran s strani Mestne občine Ljubljana.

Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku.

Prostor je dostopen za uporabnice_ke invalidskih vozičkov (skozi stavbo Zgodovinskega arhiva Ljubljana, sosednja stavba). Potrebna je predhodna najava, da se pripravi rampa.

 Potrebne so predhodne prijave na: https://forms.gle/czAZtUNUYu2NrKSt5

This post is also available in: English (Angleščina)

Details

Date:
18. junija, 2020
Time:
09:00–14:00

Venue

Rdeča dvorana Mestne hiše Ljubljana