fbpx
Loading dogodki

Trening pripovedovalstva za LGBTIQ+ mlade

22. avgusta 2019 od 11:0025. avgusta 2019 od 19:00

PRIJAVI SE TUKAJ

Si mlada LGBTIQ+ oseba, ki si želi deliti svojo zgodbo z drugimi? Se želiš dotakniti poslušalk_cev, jih navdihniti in opolnomočiti? Si želiš rušiti stereotipe in predsodke, ki jih imajo o LGBTIQ+ skupnosti?

Pri društvu Parada ponosa smo skozi izkušnje ugotovile_i, da pri odpiranju novih tem nič ne vzbudi več zanimanja pri občinstvu kot osebna izkušnja. Ta jim omogoči, da se povežejo z osebo, ki jo poslušajo, in se postavijo v njene čevlje. Vse_i smo tudi že slišale_i za kakšno osebo, ki je bila homo-, bi-, transfobna, dokler ni osebno spoznala LGBTIQ+ osebe, prepoznala v njej sočloveka in spoznala neresničnosti svojih predsodkov.

Prav to nam omogoča pripovedovalstvo, poleg tega pa z njim lahko odpiramo raznolike teme na način, ki je dostopen za poslušalke_ce, in se jih dotaknemo s svojo zgodbo.

Če se želite izuriti v pripovedovalskih tehnikah, se nam pridružite na 4-dnevnem taboru za LGBTIQ+ mlade. Skupaj bomo raziskovale_i raznolikost naših življenjskih izkušenj kot LGBTIQ+ osebe. Odpirale_i bomo raznovrstne teme, ki so del naših življenj, kot so vrstniško nasilje, nesprejemanje v družini, diskriminacija na podlagi spolne identitete in/ali usmerjenosti, pa tudi odkrivanje lastne identitete, razkritje, skupnost, izkušnje z delom in prostovoljstvom v LGBTIQ+ organizacijah in karkoli drugega, o čemer boste želele_i spregovoriti. Udeleženkam_cem želimo ponuditi orodja, da predelajo in ubesedijo svojo izkušnjo, ter jih opolnomočiti za deljenje svoje zgodbe z drugimi.

Na treningu bomo spoznavale_i raznolike pripovedovalske tehnike in se preizkusile_i v deljenju svoje izkušnje v varnem prostoru. V mesecih po koncu treninga pa bodo udeleženke_ci imele_i priložnost s svojo zgodbo tudi stopiti pred ljudi na delavnicah in drugih dogodkih društva Parada ponosa.

Trening bo vodila mlada ekipa trenerk_jev in prostovoljk_cev društva Parada ponosa, ki se je v zadnjih mesecih usposabljala prav s tem namenom. Za 4 dni bomo pobegnile_i v CŠOD Rak v Rakovem Škocjanu, kjer bomo ob prostih trenutkih lahko uživale_i v naravi. Na taboru bo prisotna tudi “varna oseba”, ki bo nudila osebno podporo vsem, ki jo bodo potrebovale_i.

Trening bo potekal v slovenščini in angleščini.

Lokacija na žalost ni dostopna za osebe, ki uporabljajo voziček.

Za mlade osebe štejete vse_i, ki ste mlajše_i od 30 let, možne pa so tudi izjeme.

Prijavite se z izpolnitvijo obrazca TUKAJ

Udeležba na treningu je brezplačna, vendar pobiramo kavcijo v višini 20 €, ki jo vrnemo po koncu treninga.

Kavcijo lahko nakažete na Društvo Parada ponosa, TRR: SI56 6100 0001 2119 430, Delavska hranilnica, SWIFT/BIC: HDELSI22 ali jo po dogovoru prinesete osebno v našo pisarno na Dunajski 10.

Če za kogarkoli to predstavlja oviro, nam pišite na info@ljubljanapride.org ali neja@ljubljanapride.org in bomo skupaj našle_i rešitev. Na isti naslov se obrnite tudi s kakršnimikoli vprašanji.

Share This Event

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Začetek:
22. avgusta 2019 od 11:00
Zaključek:
25. avgusta 2019 od 19:00

Prizorišče

CŠOD Rak
Rakov Škocjan 2
Cerknica, 1380 Slovenija
+ Google Map
Poglej Prizorišče spletno stran

Organizator

Društvo Parada ponosa
Phone
031 330 162
Email
info@ljubljanapride.org
Poglej Organizator spletno stran