fbpx
X
Menu

Delavnice za mlade

Društvo Parada ponosa vsako leto organizira veščinske delavnice za LGBTIQ+ mlade. Delavnice so odprte za vse osebe, ki se identificirajo in/ali podpirajo LGBTIQ+ skupnost, jedro pa vedno sestavljajo LGBTIQ+ mlade osebe med 15. in 29. letom. Delavnice so namenjene izgradnji kompetenc na danem področju, ki jih mlade_i potem uporabijo tekom projektov društva in na Festivalu Parada ponosa. Seveda pa jim osvojena znanja in praksa ostanejo tudi za naprej.

Video produkcija:

Delavnice video produkcije smo v društvu pričeli izvajati leta 2015, sedaj pa so del rednega programa društva. Izvajajo se po potrebi oz. enkrat na leto. Delavnica je sestavljena iz 3 osnovnih delov, ki se razprostirajo preko večmesečnega obdobja, med vsakim delom pa udeleženke_ci izvedejo praktično delo ob spremstvu mentorice_ja. Pokrijejo se sledeča področja:
– Zgodovino LGBT filma
– Osnove dokumentarnega novinarstva
– Upravljanje s kamero
– Urejanje video posnetkov
– Dodajanje efektov

Del praktičnega pridobivanja znanja in izkušenj je tudi sodelovanje v video ekipi Festivala Parada ponosa, ki poskrbi za dokumentacijo dogodkov, izdelavo napovednikov ter snemanje prireditev. Ob koncu delavnice – večmesečnega procesa – vsak_a udeleženka_ec, ki uspešno opravi vse faze delavnice prejme tudi detajlno potrdilo o pridobljenem znanju in veščinah.

Fotografija:

Za več informacij smo na voljo na info@ljubljanapride.org.

Delavnica fotografije poteka v spomladanskem času, tekom priprav na Festival Parada ponosa. Poteka v večih delih, ki se izvedejo znotraj nekaj tednov med aprilom in junijem.
Obravnava pa sledeča področja:
– Osnove upravljanja z zrcalno-refleksnim digitalnim fotoaparatom
– Osnove fleša
– Kako uporabljati svetlobo pri fotografiranju
– Urejanje oz. obdelava fotografij
– Kako ravnati z opremo v prostorih, kjer je več ljudi, na nočnih in klubskih dogodkih
– Kako fotografirati gibanje

Delavnica je del daljšega projekta, saj si po delavnicah lahko vsak_a svoje nove izkušnje še nadgradi med Festivalom Parada ponosa in s tem postane del foto ekipe društva. Foto ekipa pa skrbi za vizualno dokumentacijo dogodkov, produkcijo fotografij za medijske objave ter fotografiranje prireditev.

Ob koncu delavnice – večmesečnega procesa – vsak_a udeleženka_ec, ki uspešno opravi vse faze delavnice prejme tudi detajlno potrdilo o pridobljenem znanju in veščinah.

Izdelovanje transparentov:

Delavnica poteka vsako leto tekom festivala Parada ponosa. Odprta je za vse, ki se želijo naučiti uporabe različnih tehnik kot je sprejanje na karton in blago, uporaba tekstilne barve in drugih barv na blagu, kartonu, papirju in drugih materialih. Parv tako v delavnici tudi izdelamo dejanske transparente, table z napisi, plakate in podobno od A do Ž.

Delavnica vsebuje tudi konceptualni del, kjer se izdelajo zasnove transparentov, stencilov in drugih materialov, temelječi na celostno grafični podobi festivala in političnem sporočilu danega leta.

Font size