fbpx
X
Menu
Mednarodno prostovoljstvo

Mednarodno prostovoljstvo

Društvo Parada ponosa od leta 2016 poleg dolgoročne omogoča tudi kratkoročno mednarodno obliko prostovoljstva. To se odvija v času Festivala Parada ponosa v sklopu Evropske solidarnostne enote – ESE (prej poznane kot Evropska prostovoljska služba – ang. EVS). Vključijo se lahko mlade LGBTIQ+ osebe (18–30 let) iz Evrope, leta 2019 pa so se v projekt prvič lahko vključile tudi osebe, ki so državljanke_i Slovenije. Kratkoročna oblika prostovoljstva poteka cel mesec junij, ko potekajo priprave na Festival Parada ponosa in izvedba samega festivala. Prostovoljke_ci so vključene_i v organizacijsko ekipo in tako iz prve roke izkusijo, kako je sodelovati pri organizaciji Festivala Parada ponosa in same parade.

Do sedaj smo gostile_i 45 prostovoljk_cev na kratkoročni izmenjavi in 7 na dolgoročni (3 osebe za 6 mesecev ter 4 za 12 mesecev).

Pogoste naloge prostovoljk_cev so: tehnična in logistična podpora med in po dogodkih, sprejemanje gostij_ov festivala ter logistična podpora, izdelava scenografije in vizualnih materialov za parado, komunikacija in promocija dogodkov na družbenih omrežjih, vključenost v eno ali več organizacijskih ekip, kot so ekipa za hrano, promocijo ipd. Kompetence, ki jih pridobijo tekom prostovoljstva so skupinsko delo, delo v večkulturnem okolju, komunikacijske, tehnične in logistične kompetence, znanje o vodenju projektov (npr. kako organizirati manjši enodnevni dogodek, kot je razstava ali zabava) ter poglobljeno razumevanje festivalskih tem (LGBTIQ+ teme, antirasizem, feminizem, intersekcionalnost, transformacija sovražnega govora, preprečevanje vrstniškega nasilja ipd.).

Projekt vključuje kritje nastanitve, stroškov prehrane in žepnine, stroškov potovanja do in iz Ljubljane, stroškov povezanih z delovnimi nalogami, ter mentorstvo in certifikat Youthpass. Jezik komunikacije je angleščina.

VEČ O IZKUŠNJAH SKOZI BESEDE NAŠIH PROSTOVOLJK_CEV:

Font size