fbpx
X
Menu

Festival Parada ponosa

Festival Parada ponosa kot celostni koncept obstaja od leta 2016 in je nasledil Teden Parade ponosa iz leta 2014 in predhodnjih let ter Mesec Parade ponosa iz leta 2015 in 12 dnevni festival v letu 2016. Skozi izkušnje in razumevanje potreb reprezentacije LGBTIQ+ skupnosti v Sloveniji, smo razvili koncept kulturno-političnega festivala, ki skozi umetnost, kulturo, glasbeno produkcijo in poglobljeno javno naslavljanje tematik izraža družbeno kritiko in nastavlja ogledalo slovenski družbi.

Festival poteka v mesecu juniju zadnje tedne/dni pred Parado ponosa. Poteka v Ljubljani, pri tem pa združuje in predstavlja kulturno produkcijo LGBTIQ+ skupnosti na nacionalni ravni. Festival teži k temu, da odpira zamolčane in nevidne teme znotraj LGBTIQ+ skupnosti in jih zrcali na družbene strukture katerim podaja kritiko v njihovi neakciji in ignoranci do obstoječe diskriminacije.

Vsako leto težimo k temu, da ima festival bogat mednarodni program, gostimo pomembne svetovne LGBTIQ+ aktivistke_e in umetnice_ke ter jih umeščamo v slovenski prostor.

 

Festivalski program 2019

 

Festivalski program 2018

 

Festivalski program 2017

Festivalski program 2016

Font size