fbpx
X
Menu
Transformacija sovražnega govora v mladinskemu delu

Transformacija sovražnega govora v mladinskemu delu

1. 9. 2018-31.12. 2019

Namen projekta je opremiti mladinske delvake_ce in druge osebe, ki delajo s skupinami mladih, z metodologijo transformacije sovražnega govora. Sledi petim glavnim ciljem:

  1. Usposobiti ekipo 5-ih mladinskih trenerk_jev iz vsake partnerske organizacije na področju “Transformacije sovražnega govora”. Pri tem je ključnega pomena, da so mladinske_i trenerke_ji same osebe z marginaliziranimi oz. manjšinskimi ozadji.
  2. Usposobiti in opremiti vsako od treh partnerskih organizacij s trenersko strategijo, ki bo organizaciji omogočila strokoven in trajnosten pristop do področja naslavljanja, preprečevanja in transformacije sovražnega govora v mladinskem sektorju v vsaki od sodelujočih držav.
  3. Razviti priročnik oz.orodje za mladinske delavke_ce (uporaben za vse, ki delajo s skupinami mladih, kjer se pojavlja sovražni govor), ki jih bo metodološko opremil za naslavljanje sovražnega govora pri delu s skupinami mladih skozi transformativne pristope.
  4. Razviti enodnevni trening za mladinske delavke_ce, ki bodo implementirale_i trenerke_ji usposobljeni v tem projektu, tekom katerega bodo mladinske_i delavke_ci pridobili kompetence transformacije sovražnega govora pri delu z mladimi.
  5. Razviti priročnik za mladinske organizacije, organzacije za mlade, šole in druge organizacije, ki delajo s skupinami mladih, ki jim bo vodilo pri vzpostaviti notranje organizacijske strategije in sheme usposabljanja za tako imenovan “varen prostor pred sovražnim govorom in dejanji iz sovraštva”.

Projekt bo tako v 16 mesecih usposobil 15 mladinskih trenerk_jev z marginaliziranimi ozadji, usposobil 480 mladinskih delavk_cev ter vplival na 9600 mladih znotraj treh partnerskih držav: Slovenije, Irske in Finske. Dosegel bo pomemben vpliv na razvoj mladinskih sektorjev na področju naslavljanja sovražnega govora ter s tem dolgoročno prispeval k večji socialni vključenosti najbolj marginaliziranih mladih te k premagovanju rasizma, homofobije, ksenofobije in drugih oblik nestrponosti in diskriminacije.