Program O paradi Organizatorji in pokrovitelji Galerija slik ENGLISH
 
 
Pleši za strpnost
4. Parada ponosa: sobota, 3. julij 2004
 
 

 
 
Pleši za strpnost

Naš moto:
Povej mi in bom pozabil
Pokaži mi in morda si zapomnim
Vključi me in bom razumel (Konfucij)


Po končani poulični paradi je bil organiziran tudi kulturni multimedijski 7 urni dogodek, ki je del kampanje za strpnost in enake pravice.
Nastopili so razni glasbeniki, plesalci, požiralci ognja in DJ-ji, ki so vrteli vesele ritme in vas povabili k plesu za strpnost.
Udeleženci so tako plesali plesali za večjo strpnost, solidarnost in boljše življenje za vse.

Prekinimo molk, podrimo predsodke
Prekinimo molk in končajmo s predsodki: to sta dva od ciljev, ki smo jih s Plesom za strpnostjo želeli doseči in po odzivi sodeč je videti, da nam je to tudi uspelo.
Mnogo se govori o strpnosti med ljudmi. Govoriti z drugimi o težavah, ki so s tem povezane pa je popolnoma druga zadeva. Ples za strpnost je želel spremeniti način na katerega so mladi informirani o strpnosti, diskriminaciji, pravicah istospolno usmerjenih in to tako, da prekine molk.

Mladi so aktivno vključeni
Organizatorji kampanje Pleši za strpnost se zavedajo, da mora biti za mlade sprejemanje sveta v središču dogajanja, ki je namenjeno njim.
Mladi se počutijo vključene če jim ponudiš konkretno zadevo kjer se lahko aktivno vključijo. Predsodke do homoseksualnosti in homofobijo bomo premagali z glasbo, zabavo, multimedijsko kampanjo, ki aktivno vključuje mlade, da jo soustvarjajo. Vrstniki se bodo pogovarjali o strpnosti z vrstniki in tako osveščali drug drugega saj mladi najlažje sprejemajo stvari tako, kot jih vidijo njihovi prijatelji.

Širimo informacije
Pogovarjajmo se še več o strpnosti. Med mladimi je to lahko neizčrpna tema za pogovore in to na način, ki bo zabaven!

 
. .