X
Menu
X
Loading dogodki

Delavnica DekontRaminacije in grafitni lov na zaklad

13 junij 2021

Organizira: Društvo Parada ponosa

Jezik: angleščina

 

Opažate tudi ve_i sovražne grafite v svoji soseski? Vam je neprijetno, ko na stranišču lokala ali kluba zasledite napis, ki je diskriminatoren do določene skupine ljudi, v kateri se morda celo prepoznate same_i? Za vse, ki se želite pobliže spoznati z načini, kako lahko sovražni govor v grafitih, nalepkah in drugih oblikah ulične umetnosti predrugačite, mu odvzamete moč sovraštva ali ga morda celo spremenite v povsem nasprotno sporočilo: pridružite se delavnici dekontRaminacije, kjer bomo skupaj počele_i prav to.

 

Da na novo pridobljeno znanje takoj preizkusimo v praksi, bo po teoretični delavnici sledil čisto pravi lov na grafite ter mavrične zaklade. Po potepanju po ljubljanskih ulicah pa se bomo ponovno dobile_i na Metelkovi, razdelile_i nagrade ter nazdravile_i s koktejlom.

 

Program dogodka:

14.00: Delavnica dekontRaminacije (Tiffany)

16.00: Pavza z okrepčilom (Tiffany)

16.30: Lov na grafite v skupinah (ljubljanske ulice)

18.30: Nagrade in koktejli (Tiffany)

 

Dogodek se bo začel in zaključil na vrtu Kluba Tiffany na Masarykovi 24. Dogodek bo dostopen za osebe, ki uporabljajo voziček. Oddaljenost območij, bogatih z grafiti in skrivnimi nagradami, bo prilagojena hoji, vožnji z vozičkom ali vožnji s kolesom. Edina potrebna oprema za udeležbo na dogodku sta telefon, s katerim lahko fotografirate grafite, ter raznorazna sredstva proti dehidraciji (ker pričakujemo vroč dan). Za kakršnakoli vprašanja ali pomisleke pišite na katja@ljubljanapride.org.

Društvo Parada ponosa dogodek izvaja v okviru projekta DekontRaminacija. Več o njem si lahko preberete tukaj: https://decontramination.org/.

 

Organizatorji se bomo držali trenutno veljavnih ukrepov za zajezitev epidemije. Skladno s tem bomo upoštevali PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pravila. Vse obiskovalke_ce vljudno naprošamo, da upoštevate veljavne predpise in nam pomagate narediti dogodek mavričen in varen.

Share This Event

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Datum:
13 junija, 2021
Ura:
14:00 - 19:00

Prizorišče

Vrt Kluba Tiffany, AKC Metelkova mesto, Masarykova 24, Ljubljana ter ljubljanske ulice