X
Menu
X
Loading dogodki

Razstava: Barve brezdomnosti

04 junij 2021 - 23 junij 2021

Organizirajo: Društvo Parada ponosa, Iniciativa za boj proti brezdomnosti LGBTIQ+ mladih, Mestna občina Ljubljana

Jezik: slovenščina

 

Razstava Barve brezdomnosti naslavlja pogosto spregledano, a vse bolj perečo tematiko brezdomnosti in stanovanjske izključenosti LGBTIQ+ mladih. 

Razstavo sestavljata dva povezana vsebinska elementa. Prvi so infografike, ki na ustvarjalen in razumljiv način prikazujejo izsledke raziskave, ki jo je izvedlo Društvo Parada ponosa. Gre za prvo raziskavo na področju brezdomnosti in stanovanjske izključenosti LGBTIQ+ mladih v Sloveniji. Vključuje tako izkušnje mladih LGBTIQ+ oseb kot tudi organizacij, ki pokrivajo področja LGBTIQ+ tematik in brezdomnosti. 

Drugi element razstave pa so umetniška dela štirih mladih LGBTIQ+ oseb, ki na različne načine prikazujejo svoje lastne izkušnje z brezdomnostjo in stanovanjskimi stiskami. Skozi različne umetniške medije delijo svojo zgodbo in obiskovalki_cu približajo življenjsko realnost obravnavane tematike.

 

Organizatorji se bomo držali trenutno veljavnih ukrepov za zajezitev epidemije. Skladno s tem bomo upoštevali PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pravila. Vse obiskovalke_ce vljudno naprošamo, da upoštevate veljavne predpise in nam pomagate narediti dogodek mavričen in varen.

Share This Event

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Začetek:
4 junija, 2021
Zaključek:
23 junija, 2021

Prizorišče

Desni atrij Mestne hiše, Mestni trg 1, 1000 Ljubljana