Loading dogodki

Mednarodna kvir solidarnost: Podobe trdoživosti in upanja (I)

07 junij 2023 19:00 - 20:30

Mednarodna kvir solidarnost: Podobe trdoživosti in upanja (I)

Razstava
________________

Dogodek bo potekal v slovenščini.

Organizira: Društvo Parada ponosa v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana.

Svečano bomo odprle_i razstavo vizualne umetnosti Mednarodna kvir solidarnost: Podobe trdoživosti in upanja. Z njo želimo spodbuditi razmislek, ozaveščanje in zavedanje o pomembni vlogi mednarodne kvir solidarnosti v življenju LGBTIQ+ oseb v najbolj ranljivih okoliščinah in krajih v Evropi in po svetu. Ustvariti želimo prostor za umetniško in kulturno izražanje, ki nam daje v času zoperstavljanja kruti realnosti vojne in drugim oblikam zatiranja, s katerimi se soočajo skupnosti LGBTIQ+, upanje in moč za nadaljnji boj, hkrati pa krepi našo kolektivno trdoživost.

Razstavo si bo v Desnem atriju ljubljanske Mestne hiše mogoče ogledati do 29. junija, vabimo pa tudi na drugi del razstave v Galeriji Alkatraz (AKC Metelkova mesto).

 

Umetnice_ki: Aleksandar Crnogorac (Srbija), Katarina Babič Derenda (Slovenija), Hassan Dib – Queen of Virginity (Libanon, Nemčija), Francesco Giordano (Nemčija), Sandra Grbić (Srbija), Edvinas Grinkevičius (Litva), Oleksandr Halishchuk (Avstrija), Nuka Horvat (Slovenija) in Meta Mežan (Slovenija, Združeno kraljestvo).

Kuratorka: Iris Pokovec

Share This Event

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Datum:
7 junija
Ura:
19:00 - 20:30

Prizorišče

Desni Atrij Mestne hiše Ljubljana
Mestni trg 1
Ljubljana,
+ Google Map