fbpx
X
Menu
SQVOT

SQVOT

– program za zmanjševanje tveganja za brezdomnost in stanovanjsko izključenost LGBTIQ+ mladih

Program Sqvot naslavlja področje brezdomnosti in stanovanjske izključenosti LGBTIQ+ mladih skozi kratkotrajne krizne namestitve (začetek načrtovan za leto 2021), preventivne in podporne storitve ter strateško delovanje skozi raziskovanje potreb in povezovanje z relevantnimi deležnicami_ki. 

LGBTIQ+ osebe so bolj izpostavljene različnim oblikam diskriminacije, ki velikokrat posega tudi na področje varnosti in stabilnosti bivališča. Številne LGBTIQ+ osebe se tekom svojega življenja znajdejo v situaciji, ko je ogrožena njihova stanovanjska ali bivanjska integriteta – v domačem okolju doživljajo različne oblike nasilja, težje dostopajo do najemniških stanovanj, živijo v izredno prekarnih situacijah, ki vplivajo na finančno varnost in stabilnost, hkrati pa številne storitve, ki so namenjene reševanju tovrstnih stisk, niso senzibilne in ne upoštevajo ali ne poznajo specifik LGBTIQ+ življenj. V času ukrepov za preprečevanje širjenja virusa covid-19 se tovrstne stiske še poglabljajo in množijo. 

Razvijanje programa Sqvot lahko podpreš na 3 načine:

ANKETA

Izpolniš anketo, namenjeno VSEM LGBTIQ+ osebam, ki prebivajo v Sloveniji, in s tem prispevaš k prvi vseslovenski raziskavi o bivanjski situaciji LGBTIQ+ oseb.

Izpolnjevanje je prostovoljno in anonimno, vzelo pa ti bo približno 15 minut.

 

IZPOLNI ANKETO TUKAJ

INTERVJU

Deliš z nami svojo izkušnjo v poglobljenem intervjuju in s tem prispevaš k boljšemu razumevanju problematike. 

K intervjuju vabimo LGBTIQ+ osebe, ki se trenutno ali so se v preteklosti soočale s bivanjskimi ali stanovanjskimi izzivi (diskriminacija na stanovanjskem trgu, občutek ogroženosti doma, strah pred razkritjem cimram_om, družini ali stanodajalki_cu …) ali oblikami brezdomnosti (spanje pri prijateljicah_ih, bivanje v neprimernih prostorih, spanje na ulici, izguba stanovanja zaradi korone …). Po prijavi bomo stopile_i v stik s tabo na način, ki ga izbereš. Intervju traja približno eno uro. Ker se zavedamo, da je pogovor o težkih življenjskih situacijah lahko čustveno zahteven boš po koncu intervjuja imel_a možnost pogovora oziroma kratkega svetovanja.

 

PRIJAVI SE TUKAJ

POGOVORNA SKUPINA

Prideš na pogovorno skupino o stanovanjski problematiki za LGBTIQ+ mlade  , kjer lahko dobiš uporabne informacije in/ali pomagaš drugim LGBTIQ+ osebam v podobni stanovanjski situaciji.

Gre za skupinski pogovor, kjer lahko deliš svoje izkušnje, potarnaš o svoji situaciji, poiščeš ali ponudiš nasvet in srečaš druge osebe, ki se srečujejo s podobnimi izzivi. Dogodek poteka dvakrat mesečno na spletu prek spletnega orodja Zoom.

 

PRIDRUŽI SE TUKAJ

Font size