X
Menu
Antirasizem za aktivistke_e

Antirasizem za aktivistke_e

Torek, 18. junij, 11:00–15:00, Društvo Parada ponosa, Dunajska 10

Trening, Sarah Chander (BE) – ENAR Europe

EN

V Sloveniji se neprestano srečujemo z najrazličnejšimi pojavnimi oblikami rasizma, tako v politiki kot v javnosti in medijih, v vsakodnevnih interakcijah in javnih objavah. In ker živimo v družbi, ki je izrazito belopolta, versko homogena in ki nase gleda kot na družbo, ki se je kolonializem ni dotaknil, se je spopadati z rasizmom v Sloveniji zelo težko. Zažrl se je v vse pore družbenega delovanja in razmišljanja.

Skupaj z evropsko strokovnjakinjo in osebo, ki se sama spopada z doživljanjem rasizma, bomo pripravile_i delavnico za vse aktivistke_e in predstavnice_ke nevladnih organizacij. Skupaj bomo razmišljale_i in se poglobile_i v strategije antirasistične prakse za nevladne organizacije, ki delujemo v primarno homogenih, belopoltih okoljih.

 

Sarah Chander je vodja zagovorništva pri Evropski mreži proti rasizmu (ENAR), edini panevropski mreži grassroots protirasističnih organizacij. Deluje na področju zagovorništva za spremembe v zakonodaji, za politike, gibanja in prakse, ki prispevajo k rasni enakosti. Zavzema se za iskreno in nedvoumno protirasistične in feministične politike, ki temeljijo na odpravi vseh oblik neenakosti v družbi. Njeno delo vključuje zbiranje podatkov o enakosti, zločinih iz sovraštva, sovražnem govoru, raznolikosti pri zaposlovanju, diskriminaciji na podlagi etnične pripadnosti in o intersekcionalnosti. V preteklosti je sodelovala pri pripravi smernic na področju zaposlovanja in izobraževanja za vlado Velike Britanije in pri aktivizmu za odpravo pridržanja migrantk_ov.

Share