X
Menu
Trans ženske na pankovski sceni

Trans ženske na pankovski sceni

Petek, 14. junij, 21:00–23:00, Jalla Jalla, Metelkova

Nastop in pogovor o kvir feminističnih koncertnih turnejah “Kvir v ospredje bukiranja” z  Majo Hagedorn (DK); glasba: Bethany Munroe (VB) 

Koprodukcija: Jalla Jalla in Društvo Parada ponosa

Med estrogenom in mačo hardcorom

»Med hipermožatimi hardcore skupinami in navado biti zgoraj brez na pankovski sceni pogosto ne ostane veliko prostora za osebe, ki ne ustrezajo tradicionalnim spolnim normam. Kot trans ženska, ki je preživela večino svojega življenja kot cis moški, sem imela edinstveno priložnost izkusiti, kako medsebojno oddaljene so izrazito moške strukture, kvazi liberalna koncertna prizorišča in kvir feministične utopije.

Na začetku svoje glasbene kariere sem se pri petnajstih znašla na koncertni fotografiji brez majice v lokalnem časopisu, sedaj pa sem koncertna menedžerka za kvir feministične izvajalke_ce. Moja pot na glasbeni sceni je razpeta med ljubeznijo do hardcore panka, hrepenenjem po ženstvenosti, »mansplainingom«, estrogenom in težavami s tem, kako dolgoročno preživeti na antikapitalistični sceni.

Želim ponuditi vpogled v spolne vloge na pankovski sceni, deliti veščine in spregovoriti o tem, kako sem začela poklicno organizirati politične koncertne turneje. Vabim vas, da se mi pridružite pri analizi naših izkušenj s političnimi strukturami.« Maja Hagedorn

Maja vodi mednarodno koncertno agencijo Queers to the front booking in organizira “naredi-sam_a” koncerte v Nemčiji. Identificira se kot trans ženska in uporablja zaimek ona.

Share