X
Menu
X
Nalaganje dogodki

Premiera kratkega dokumentarnega filma: S štirimi lahko igraš bridge

18 junij 2021

Mineva že več kot eno leto od začetka protivladnih protestov, Roga ni več, Metelkovi grozijo, zastrašujoča prisotnost policije na ulicah pa se povečuje. Vzpon avtoritarnosti trenutne desne vlade je nemogoče prezreti. Kako se boriti z naraščanjem strahu in malodušja? Kratek dokumentarni film S štirimi lahko igraš bridge (With Four You Can Play Bridge) spremlja Edija, ki poskuša razumeti, kaj bi trenutne razmere lahko pomenile za njegov aktivizem. Izhajajoč iz lastnih izkušenj s kvir aktivizmom v Ljubljani se začne ozirati navzven in opazovati okoliščine in gibanja v preostali Sloveniji, pa tudi na Madžarskem, Slovaškem, Poljskem in Češkem. Kaj se lahko naučimo od svojih sobork_cev v višegrajskih državah? Kateri so skupni boji, s katerimi se soočamo? Katere strategije in taktike lahko uporabimo, in kar je še pomembneje, kako lahko ohranimo zagon svojih gibanj v teh vedno bolj sovražnih časih?

 

Kratki dokumentarni film S štirimi lahko igraš bridge je nastal v produkciji mladinske sekcije Društva Parada ponosa. Pred premiero dokumentarca bo potekal literarni dogodek z naslovom Popuščava stisk stene.

 

Organizatorji se bomo držali trenutno veljavnih ukrepov za zajezitev epidemije. Skladno s tem bomo upoštevali PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pravila. Vse obiskovalke_ce vljudno naprošamo, da upoštevate veljavne predpise in nam pomagate narediti dogodek mavričen in varen.

 

 

Share This Event

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Datum:
18 junija, 2021
Ura:
21:00 - 22:00

Prizorišče

Atrij ZRC, Novi trg 2, 1000 Ljubljana