LABIRINT IZRAZOV

Razstava mladih kvir umetnic_kov

6. 6. 2022 ob 18:00-19:00

Desni atrij Mestne hiše (Mestni trg 1, Ljubljana)

Dogodek bo potekal v slovenščini.

V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana.

Trajanje razstave: 6. 6.–19. 6..

Društvo Parada ponosa je mladinska organizacija, ki pri umetniškem razvoju in vstopu na kulturno prizorišče že več let podpira tudi mlade LGBTIQ+ ustvarjalke_ce. Po času, ko sta  družba in kultura delovali omejeno, znotraj možnosti aktualne politične in epidemiološke situacije, se nam zato zdi toliko bolj pomembno nuditi prostor in vidnost mladim LGBTIQ+ umetnicam_kom, ki že v običajnih razmerah težko vstopajo na umetniški trg. Tokratni razstavni projekt zato združuje različne pogledov LGBTIQ+ mladih na to negotovo, težko obdobje in manj znanim oziroma še neuveljavljenim umetnicam_kom nudi priložnost predstavitve avtorskih del v uveljavljenem galerijskem prostoru.

Razstava, ki bo na ogled do 19. junija, je zasnovana multimedijsko in večžanrsko. Vsako umetniško delo bo opremljeno s QR kodo, prek katere bodo obiskovalke_ci dostopali do predstavitve umetnic_kov in digitalne dražbe njihov del.

Razstavljajo: Nuka Horvat, Žiga Roš, Klara Kracina, Jaka Juhant, Urša Čuk, Maja Bohak, Filip Vurnik, Meta Mežan, Nika Vidnjevič, Anastazija Pirnat in Karmen Daš.