X
Menu
Kvir odtenki debelosti

Kvir odtenki debelosti

Nedelja, 16. junij, 19:30–20:00, Klub Tiffany, Metelkova

Ljudje, ki ne ustrezajo pričakovanim lepotnim idealom, obveljajo za umazane, grde, lene in prostaške. Debele kvir osebe, ki živijo svoja življenja, nosijo oblačila, ki jih ne bi smele, hodijo na plažo, so gole in ponosne na svoja debela telesa, v naši družbi zbujajo strah in neodobravanje. S svojim nastopom želimo osvoboditi debelost iz krempljev grdote in razširiti naše razumevanje telesnega zdravja in lepote. Z nastopom želimo tudi spodbuditi druge debele kvir posameznice_ke, naj sprejmejo in cenijo svoja telesa, vse ostale pa pozvati k sprejemanju raznolikosti človeških teles. Ne bomo pustile_i, da številka na tehtnici določa našo vrednost. Smo DEBELE_I in smo KVIR!

Nastopajo:

Avraam Vrohidis (GR), debel kvir aktivist, dolgoročen ESC prostovoljec pri Društvu Parada ponosa, ustanovitelj kolektiva »Fat Unicorns« v Atenah.

Irene Palmou (GR), debela kvir aktivistka, študentka psihologije, kratkoročna ESC prostovoljka pri Društvu Parada ponosa, članica kolektiva »Fat Unicorns«.

Linn J. Koletnik (SLO), Trans & LGBTIQ+ aktivist, direktor TransAkcije, debela, nebinarna, kvir oseba, ki verjame v zavzemanje prostora.

 

Debel_a ni grda beseda

Nedelja, 16. junij, 20:00–21:30, Klub Tiffany, Metelkova

Javna razprava z gosti 

Avraam Vrohidis (GR), Irene Palmou (GR), Julischka Stengele (AT/DE)

Koprodukcija: Društvo Parada ponosa in TransAkcija

EN

Večina članic_ov LGBTIQ+ skupnosti zelo dobro pozna nikoli zaključen proces razkritja. Ampak ali biti razkrit_a kot LGBTIQ+ ali kot katera druga identiteta iz naše mavrične skupnosti pomeni, da smo opravile_i s svojo kvoto razkritij? Če si hkrati tudi debel_a – ne. Iskanje našega najboljšega kvir debelega življenja na izredno seksualizirani LGBTIQ+ sceni je velik izziv in mnoge stiske debelih kvir oseb so za ne-debelo večino skupnosti nevidne.

Okrogla miza bo naslovila te izkušnje, predstavila primere normativnosti in škodljivosti dietne kulture ter ponudila razloge, zakaj se nam ni treba zgražati ob besedi »debel_a«. Kadar je ta beseda uporabljena spoštljivo, gre namreč za reclaiming – ki je naša kvir supermoč. Tematika debelosti v ljubljanski LGBTIQ+ skupnosti še nikoli ni bila javno naslovljena, zato vas vabimo, da pridete in izgubite kakšen predsodek (ne pa tudi kakšnega kilograma).

Moderacija: Linn Julian Koletnik, TransAkcija

 

Performance by Fat Femme Furious Julischka Stengele (Avstrija, Nemčija)

Nedelja, 16. junij, 21:30–22:00, Klub Tiffany, Metelkova

Nastop

“Moja neplačana služba za poln delovni čas je biti brezsramna debela kvir femica/feministka. Denar služim z nastopanjem, govorjenjem, pisanjem, ustvarjanjem podob in instalacij, vodenjem delavnic, govori, organiziranjem in kuriranjem performansov, stresanjem svojega špehca in slačenjem do golega. Moje telo kot moja vsebina, material in razstavljeni predmet je ključno pri vsem mojem delu. Trenutno živim na Dunaju in delam povsod, kjer me pritegne.” Julischka Stengele (AT/DE)

Share