DVORIŠČE V PLESIŠČE

Predotvoritveni dogodek

28. 5. 2022 ob 22:00-01:00

Pritličje (Mestni trg 2, Ljubljana)

Dogodek bo potekal v slovenščini.

V sodelovanju s PlayOut in Out in Slovenia.

Predotvoritveni festivalski dogodek nas bo popeljal v samo središče – oziroma dvorišče – štaba Društva Parada ponosa, v atrij stavbe, kjer stoji naša pisarna in kjer se kujejo vsakoletni načrti festivala Parada ponosa. Dogodek organiziramo v sodelovanju s PlayOut in Out in Slovenia, ki v tem času gostita teniški GLTA (Gay and Lesbian Tennis Association) turnir v Ljubljani. Na stojnici s koktajli boste zato lahko opazile_i marsikatero_ega tenisačico_a, ki se bo hladil_a po vroči tekmi.

Poleg osvežilnih napitkov, stojnice z mavričnimi pripomočki in foto kotička bodo dvorišče v plesišče spremenile didžejka NinaBelle, didžejka msn gf in vidžejka rastrLAB. Ob pestri družbi in številnih aktivnostih nas torej čaka tudi glasbeno-vizualni spektakel.

*Nina Kodrič aka NinaBelle je didžejka, producentka, akademska glasbenica, glasbena opremljevalka in promotorka klubskih dogodkov. Je članica kvir kolektiva Ustanova, soorganizatorka festivala Grounded, hkrati je del dua Warrego Valles, ki ga je s producentko Nino Hudej ustanovila leta 2017. Za sabo imata dva albuma, EP, nekaj singlov ter remixov na različnih kompilacijah … Nastopata doma in v tujini, na različnih festivalih, klubskih dogodkih in drugod. Seti NineBelle niso žanrsko ali prostorsko omejeni, nepredvidljivi in vedno znova v iskanju novih zvokov in trendov v postklubski elektronski glasbi.

*Msn gf kot producentka in didžejka v iskanju novih žanrskih mutacij ne dela razlik med klubskimi tresljaji in radijskimi valovi. Po debiju na kompilaciji ISKRA DELTA: Onboarding Soundscapes (pospešena priredba balade Prvič vem skupine Power Dancers) in didžej nastopih v Cukrarni in Monoklu trenutno napenja glasilke in greje procesorje z materialom za svoj prvi EP, od hyperpopa do happy hardcorea, s strateškim ščepcem avtohtone y2k nostalgije v nightcore registru.

*Urša Čuk aka rastrLAB je vizualna in digitalna umetnica. Zanimajo jo različni mediji ustvarjanja, predvsem fotografija, grafično oblikovanje, video in avdiovizualne projekcije. Pri vizualizacijah združuje fotografije, video in digitalne teksture, rada se giblje med retro in distopičnimi valovi.