MENT: YVES TUMOR

Koncert

8. 6. 2022 ob 20:00–23:00

Kino Šiška (Trg Prekomorskih brigad 3, Ljubljana)

V sodelovanju z MENT Ljubljana – Kino Šiška.

Yves Tumor je kantavtor_ica in producent_ka, ki na neulovljiv, a organski načni spaja najrazličnejše žanre in glasbene izraze. Skozi prepletanje prvin klasičnega rocka, psihedelije in elektronske glasbe pod vprašaj nenehno postavlja definicijo sodobnega popa. Njen_egov eklektičen glasbeni izraz je podprt z vizualno reprezentacijo, ki očara in preseneča hkrati. Mističnost in izmuzljivost sta njeni_egovi naravni agregatni stanji, in čeprav strogo varuje svojo zasebnost, nas s svojo glasbo priteguje in popelje v čudovite svetove.

Tumorjevi najodmevnejši singli Gospel For A New Century, Kerosene!, Noid, Licking An Orchid in Lifetime so poželi pohvale medijev, kot so New York Times, WSJ, Rolling Stone, Pitchfork, The FADER, NPR in drugi. Zadnja dva albuma Safe In The Hands of Love (2018) in Heaven To A Tortured Mind (2020), ki sta izšla pri cenjeni britanski založbi Warp, pa sta umetnico_ka uvrstila v sam vrh kritiško čislanih transžanrskih glasbenikov 21. stoletja.

Pridružite se ekipi Festivala Parada ponosa na tem odličnem koncertu, ki zaganja festival MENT, in ne pozabite se oglasiti na naši stojnici. Se vidimo!