fbpx
X
Menu
Loading Dogodki

PRIDE CONNECTS: Trans Day of Visibility – Writing Workshop

23. marca od 16:0018:00
Parada povezuje organizira delavnico pisanja namenjeno trans* osebam, ki bo 23. marca potekala med 16.00 in 18.00 uro na zaenkrat še skrivni lokaciji. Za prijavo na dogodek pošlji email na naslov 📧 asja@ljubljanapride.org.
Tokratni dogodek Parada povezuje bo z delavnico pisanja obležil Dan vidnosti transspolnih oseb. Delavnica je namenjena trans* osebam. Naša vizija ob tej priložnosti je združiti trans skupnost skozi kreativnim izražanjem, ne glede na naše spretnosti ali predhodne izkušnje s pisanjem. Verjamemo, da je pomembno ustvarjanje trans * specifičnih prostorov, kjer se lahko počutimo varne(jše) in raziskujemo svojo ustvarjalnost ter njene politične potenciale.
V svetu, razdeljenem na subjekte – tiste, ki imajo pravico določiti svojo resničnost – in predmete – tiste, katerih resničnost določa njihov odnos do subjektov -, je akt pisanja lahko dejanje lastnega pripovedovalstva, avtorstva in avtoritete nad lastno resničnostjo in zgodovino. V tej delavnici pisanja bomo prakso avto-etnografskega pisanja obravnavale_i kot primer metode za povrnitev moči nad predstavitvami lastne resničnosti. Avtoetnografija v svojem bistvu kljubuje razdelitvi na kategorije subjekta in objekta pisanja in namesto tega zajema fluidnost in zavezanost k preoblikovanju normativnih diskurzov. Ob učenju iz te prakse bomo preučile_i, kako jo lahko uporabimo tudi za prispevek k povečanju vidnosti lokalne trans skupnosti.
Dogodek je navdihnjen z zgodbami o branju poezije ob sončnem vzhodu v organizaciji Koroške Pride in z željo po praznovanju začetka pomladi. Zato smo se odločile_i, da delavnico izvedemo v živo (v kolikor nam bo vreme to dopuščalo). Srečale_i se bomo na za zdaj še nerazkriti lokaciji nekje v Tivoliju in skupaj pisale_i medtem, ko bo sonce zahajalo. Naše zgodbe bodo spet naše in spet se bomo počutile_i kot del svojega mesta.
Vodenje dogodka bo potekalo v angleščini, udeležence_ke pa spodbujamo, da pišejo v jeziku, ki jim je najbolj udoben. Dogodek izvajamo znotraj mladinskega projekta DekontRaminacija, s ciljem ozaveščanja o pomembnih obeležitvenih dnevih ter aktiviranja mladih aktivistk_kov.
(Zvezdico na koncu “trans” uporabljamo kot kratico za vključevanje več identitet, ki so raznolike, vendar imajo skupni  imenovalec v tem, da niso cisspolni moški ali cisspolne ženske. Trans * vključuje nebinarne, aspolne, kvirspolne, spolno fluidne, tretje spolne in druge ne-cisspolne identitete.)
________________________
🗣️ Parada povezuje stremi k povezovanju lokalnih LGBTIQA+ mladih, aktivistk_tov in vseh, ki jih zanima politična plat parad ponosa in boj za človekove pravice LGBTIQA+ oseb v Sloveniji in po svetu.
Zavedamo se, da je biti razkrita LGBTIQA+ oseba v javnem prostoru politično dejanje, kar ni vedno preprosto – želimo ustvariti varnejši prostor za vse LGBTIQA+ osebe, ter prostor kjer se vse osebe iz skupnosti počutimo opolnomočene_i.
___________________________________________________________________________

Share This Event

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Datum:
23. marca
Čas:
16:00–18:00

Prizorišče

Rožnik
Font size