fbpx

Strokovni posvet: LGBTIQ+ mladi v šolah

19. Jul. 2021

Predstavljamo vam video posnetek strokovnega posveta LGBTIQ+ mladi v šoli, ki smo ga izvedle_i v mesecu juniju skupaj z DIC Legebitra.

Posnetek je dostopen v dveh delih.

V prvem delu lahko prisluhnete uvodu in nagovorom, predstavitvi rezultatov raziskave 2019: LGBT mladi prebijmo molk v šoli in predstavitvi projekta SAFER (Schools Act For Equal Rights).

🎥: https://www.youtube.com/watch?v=mRjgnpoxiKo&t=4347s

V drugem delu pa si lahko ogledate predstavitev priporočil in dobrih praks ter diskusijo “Kdo se boji ideologizacije šol?

🎥: https://www.youtube.com/watch?v=LT3MONWFdXM

Vabimo vas, da si ogledate tudi 📸 galerijo: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=LjubljanaPride&set=a.4125190800849338

Kamera: Petra Hrovatin in Aljaž Blatnik

Montaža: Petra Hrovatin

Foto: Nika Vidnjevič

Še enkrat najlepša hvala vsem govorkam_cem, gostjam_om, predvsem pa organizacijski ekipi! ____________________________

Dogodek so podprli: program Erasmus +, Program ACF v Sloveniji 2014–2021, Renew Europe, Nemško veleposlaništvo Ljubljana in Kino Šiška. Dogodek je bil del Festivala Parada ponosa 2021, ki ga organizira Društvo Parada ponosa.

Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancira: Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.