Delavnice

DELAVNICE: »Scena je tvoj prostor«

Letošnji Teden Parade ponosa bo med soboto 7. junijem in petkom 13. junijem vsak dan omogočil mladim LGBT osebam, da se udeležijo delavnic namenjenim spoznavanju med nami, pridobivanju zanimivih veščin in pogovorom o temah, pomembnih za mlade LGBT osebe v Sloveniji.
Organizatorji si prizadevamo, da bi te delavnice postale prostor, krej bi lahko mladi izrazili svoje potrebe in pričakovanja, se povezali z izkušenimi LGBT aktivisti in organizacijami, se spoznali z novimi pristopi in temami ter se predvsem družili in skupaj ustvarjali. Na koncu pa bomo nadvse veseli, če se bo kdo med vami odločil, da se vidi v LGBT aktivizmu tudi v prihodnje

Delavnice so razdeljene na tri dele:
1. DEL: Zgodovina LGBT skupnosti
2. DEL: Delavnice za pridobivanje novih veščin
3. DEL: Zaključno srečanje v juliju 2014

Vsi, ki se nameravate udeležiti katerekoli od delavnic ste vabljeni, da se nam pridružite na začetku v soboto 7. in nedeljo 8. junija. Prva dva dneva sta namenjena spoznavanju, pogovorom in razumevanju preteklosti LGBT gibanja.
Nato pa si vsak lahko izbere posamezne delavnice med tednom. Vsak dan bosta potekali po dve delavnici vzporedno. Ena usmerjena v kreativno-izrazne veščine, ki vam lahko pomagajo kot bodočim aktivistkam in aktivistom. Druga usmerjena bolj v preprečevanje in reagiranje v težkih situacijah s katerimi se kot LGBT osebe srečujemo vsak dan na ulici, v šoli, v družini… Izberete si lahko vsak dan po eno delavnico, če vam pa čas ne dopušča, pa bomo veseli, če pridete tudi samo na eno – vrata in okna so odprta.
V petek popoldne pa se bomo zbrali vsi skupaj in zaključili naše celotedensko druženje. Pogledali bomo nazaj na cel teden ter se pripravili na Parado ponosa in vaše želje za prihodnje sodelovanje z LGBT organizacijami in iniciativami.
V juliju pa boste vsi povabljeni na zaključno druženje projekta, kjer nas bodo zanimali predvsem vaši plani in želje za naprej.

Vpišite se na Ljubljana Pride mailing listo: