fbpx

Mladinska izmenjava: “Mednarodna kvir solidarnost”

20. Apr. 2023

Društvo Parada ponosa išče 5 mladih LGBTIQ+ posameznic_kov (starih med 18 in 29 let), ki bi sodelovale_i na mladinski izmenjavi, ki bo potekala med Festivalom Parada ponosa, med 12. in 18. junijem 2023 v Ljubljani. Udeleženke_ci boste razisk2ovale_i in delile_i primere dobrih praks ter delile_i svoje izkušnje z različnih področij, relevantnih za LGBTIQ+ skupnost v Sloveniji in Evropi.

Udeležile_i se boste Festivala Parada ponosa 2023, spoznale_i različne ustvarjalke_ce, aktivistke_e in druge LGBTIQ+ posameznice_ke iz Evrope. Ustvarjale_i boste svoje aktivistične transparente za Paradni shod, izdelovale_i trajnostne izdelke, spoznale_i metodologijo “dekontraminacije” sovražnega govora v javnih prostorih in se udeležile_i panelov, ki bodo naslavljali različne aspekte mednarodne LGBTIQ+ solidarnosti.

Mladinska izmenjava bo združila udeleženke_ce iz Slovenije, Srbije, Italije, Nemčije in Romunije in je odlična priložnost za navezovanje novih stikov in izmenjavo izkušenj!

Vse aktivnosti bodo potekale v angleškem jeziku, v Ljubljani. Projekt ne krije stroškov nastanitve, kosila in večerje pa so vključene od 13. do 17. junija.

Če si zainteresiran_a, se prijavi tukaj: 

Prijava na mladinsko izmenjavo / Application for Youth Exchange: 12. – 18. 6. 2023

Rok za prijavo je 07.05.2023!

Aktivnost financira Evropska unija.