fbpx

Opolnomočenje za spremembe: predstavljamo vam tri nova digitalna orodja za aktivistke_e, ki so jih ustvaril_i  LGBTIQ+ mladi!

14. Dec. 2023

Z navdušenjem predstavljamo iniciativo, ki odseva duh opolnomočenosti,, inovacij in zagovorništva. Orodja so ustvarili mladi znotraj projekta “Youth Voices for Social Change,” ki ga izvajata Društvo Parada ponosa in Lezbična organizacija LORI.

V prizadevanju, da se sliši glas tistih, ki pogosto ostanejo neopažene_i, je skupina mladih LGBTIQ+ oseb oblikovala tri močna orodja, namenjena opolnomočenju (drugih mladih) aktivistk_ov in spodbujanju družbenih sprememb.

Raziščite orodja:

Kvir aktivistični koledar

Kvir aktivistični koledar je orodje za tiste, ki se želijo izobraziti v LGBTIQ+ aktivizmu in človekovih pravicah.  Vključuje pomembne mednarodne dneve LGBTIQ+ in drugih človekovih pravic ter informacije o njih.

Skenirajte spodnjo QR kodo, da Kvir aktivistični koledar neposredno dodate v svoj Google Koledar.  Kliknite “Dodaj” in že vam bo na voljo.  

Priročnik za prostovoljke_ce in aktivistke_e

Priročnik je odlično orodje za prostovoljke_ce in aktivistke_e, saj vključuje informacije o njihovih pravicah in odgovornostih. Razkriva, kako lahko prispevajo k lastnemu in skupnostnemu občutku varnosti ter kakšen pomemben pečat lahko pustijo kot del skupnosti.

Vodnik za izobraževalke_ce za varno okolje

Duševno zdravje je ključnega pomena v življenju vsake_ga posameznice_ka. Za mlado LGBTIQ+ osebo je šola, poleg družine prostor, v katerem preživi največ časa. V tem času lahko doživi različne izzive in spoznanja, ki vsakogar pomembno zaznamuje. Zato bi se kot izobraževalke_ci morali truditi za udobno in vključujoče okolje za vsakogar, ki je v naši skrbi. Ta vodnik nam nudi vpogled v korake, ki jih je mogoče storiti, da bi se učenke_ci, dijaki_nje in študentke_i počutile_i boljše v učnem okolju.

Vabimo vas, da prosto uporabljate izdelke in/ali se navdihnite za ustvarjanje lastnih orodij!