fbpx

SQVOT: Poziv za gostiteljice_e

11. Avg. 2022

NAMESTITEV IN PODPORA ZA MLADE LGBTIQ+ OSEBE V STANOVANJSKI STISKI: 

poziv za sodelovanje pri nadaljnjem razvoju mreže kriznih namestitev

Iščemo osebe, ki bi se aktivno vključile_i v nadaljnjo fazo razvoja mreže in tudi nudile_i možnost kratkoročnega bivanja mladim LGBTIQ+ osebam v krizni situaciji, ki potrebujejo začasno bivališče. K sodelovanju vabljene_i odrasle LGBTIQ+ osebe, starši (LGBTIQ+) oseb, podpornice_ki in zaveznice_ki LGBTIQ+ skupnosti, ki želite s svojim sodelovanjem pomagati pri razvoju mreže.

V petek, 23. 9. 2022, med 17h in 19h v prostorih Društva Parada ponosa na Dunajski 10 v Ljubljani organiziramo informativni sestanek za vse zainteresirane. Na sestanku bomo predstavile_i mrežo kriznih namestitev in njeno delovanje: dosedanje izkušnje, vizijo za naprej ter odprle_i prostor za vprašanja. 

Vabimo vas k prijavi na google form – prijave sprejemamo do 11. 9 .2022.

PRIJAVITE SE TUKAJ: https://forms.gle/cR3N7cAQPbcDp1E47 

Po informativnem sestanku bomo za tiste, ki se odločijo na sodelovanje oz. za ponujanje kriznih namestitev organizirale_i usposabljanja in pripravile_i  individualizirane dogovore. 

Kaj je naš cilj? 

Okrepiti že obstoječo mrežo kriznih namestitev, prek katere lahko osebe po vsej Sloveniji nudijo možnost kratkotrajnega bivanja (do 2 tedna oz. do 2 meseca) mladim LGBTIQ+ osebam, ki se znajdejo v krizni situaciji in potrebujejo začasno bivališče. Začasno nastanjeni mladi so istočasno vključeni v podporne mehanizme pri Društvu Parada ponosa, kjer jim ponujamo psihosocialno in pravno-administrativno podporo. 

Zakaj to počnemo?

LGBTIQ+ osebe se zaradi diskriminacije in nasilja veliko pogosteje kot druge_i znajdejo v situaciji brezdomnosti ali v kriznih situacijah, kjer potrebujejo začasno namestitev. Mlade osebe so pri tem še posebej ranljive. V Sloveniji nimamo ustreznih socialnovarstvenih storitev in podpornih mrež, ki bi LGBTIQ+ osebam pomagale v primeru izgube doma ali primerne namestitve, zato smo se odločile_i to pomanjkljivost nasloviti s pomočjo skupnosti in zaveznic_kov.

V letu 2021 smo začele ponujati podporo LGBTIQ+ mladim, ki doživljajo stanovanjsko stisko oz. imajo izkušnje s stanovanjsko izključenostjo znotraj programa SQVOT. Več o storitvah, ki jih program ponuja lahko preberete tukaj. Na isti spletni strani lahko preberete več o naših trenutnih gostiteljicah_ih. Lahko nam sledite tudi na našem Facebook profilu SQVOT in Instagram profilu sqvot_program.Tudi nam lahko zasledite na socialnih omrežij programa za širšo sliko, kaj vse počnemo na programu. Oglejte si Facebook in Instagram profil. 

Kaj pričakujemo od vas?

  • Da poznate LGBTIQ+ osebe in teme ali ste sami LGBTIQ+ oseba.
  • Da imate doma na voljo prosto sobo.
  • Da ste se pripravljeni udeležiti usposabljanja za gostiteljice_je krizne namestitve.
  • Da lahko namenite čas za evalvacijska in načrtovalna srečanja mreže (približno štirikrat na leto). 
  • Da ste pripravljeni na dolgoročno (večletno) sodelovanje v mreži.

Kaj lahko ponudimo?

Podporo in pomoč na vseh korakih, naslavljanje vaših vprašanj in pomislekov, podporno okolje ter motivirano in prijetno ekipo.

Kako se prijavite?

Izpolnite obrazec, ki je dostopen na povezavi: https://forms.gle/VBLn97mVaQYfZ6Wy6 

Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo na e-naslovu sqvot@ljubljanapride.org ali na telefonski številki 040 773 586.