Film in video produkcija

18. maja od 17:00 – 20:00

22. maja od 17:00 – 20:00

26. maja od 17:00 – 20:00

30. maja od 17:00 – 20:00

13. junija – Parada Ponosa

Lokacija: Pritličje

 

 

Delavnica videa in kratkega filma je namenjena vsem, ki  se želijo spoznati z osnovami filmskega jezika in spoznati pot od ideje do premiere. Poleg spoznavanja tradicionalne filmske forme bomo odkrivali tudi integracijo svojih filmskih in video izdelkov s socialnimi omrežji in različnimi aplikacijami, ki nam lahko služijo za odlično promocijo in širjenje svojih sporočil in idej  v javnosti. Namen delavnice je prikazati različne možnosti za ustvarjanje, saj draga filmska oprema ni več omejitev in merilo za kvaliteten izdelek. Delavnica bo predvsem praktično obarvana, saj bo vsak udeleženec delal na svojem projektu, ki bo na koncu tudi javno predvajan. Udeleženci bodo lahko postali tudi uradni video reporterji z različnih prizorišč Parade, tako da bomo vzpostavili »live streaming« ali pa skozi različne spletne aplikacije širili kratke prispevke z različnih prizorišč.

Podrobneje bo delo organizirano okrog:

 

  • Splošna predstavitev filmskega jezika in potek snemanja
  • Pregled različnih mobilnih aplikacij in računalniških programov, s katerim lahko ustvarjamo videe in filme
  • Spoznavanje s tehniko in različnimi alternativnimi možnosti za snemanje
  • Izdelava snemalne knjige, priprava na snemanje
  • Pogovor o idejah udeležencev in realizacija končnih filmov in videov
  • Montaža končnega izdelka in priprava na premiero
  • Javljanje v živo iz dogodkov

Za delavnico ni potrebna posebna oprema, zaželeno pa je, da imate vsaj en medij, ki omogoča snemanje in osnovno montažo, npr. pametni telefon, tablico, prenosni računalnik, digitalni fotoaparat ali digitalno kamero. Če boste želeli delati bolj v tradicionalni filmski formi in se podrobneje posvetiti montaži svojih izdelkov na računalniku, je zaželeno da si namestite program Adobe Premiere Pro.

Zaželeno je, da pridete na delavnico odprtega duha in z željo po ustvarjanju, saj je njen namen izdelava različnih projektov, kjer boste vi režiserji in glavni akterji pri realizaciji svojih idej, ki bodo na koncu premierno predvajane javnosti. »Kamera teče in akcija!«

 

Z VAMI BO:

Valerie Wolf Gang

 

Multimedijska umetnica Valerie Wolf Gang, zunanja sodelavka in mentorica v raziskovalni enoti Famul VideoLab, je aktivna na področju videa in sodobnih umetniških praks. V Ljubljani je dokončala Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo, nato pa diplomirala na Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici na področju umetniškega videa in digitalnih umetniških praks ter nadaljevala študij na magisteriju Medijske umetnosti in prakse s specializacijo iz video filma in sodobne umetnosti. Svoje teoretično in praktično znanje je izpopolnjevala tudi na filmski akademiji FAMU v Pragi na področju režije in umetniški akademiji ESAD na Portugalskem na področju sodobnih umetniških praks. Redno dela z različnimi mediji in snuje multimedijske instalacije, ki so razstavljene v številnih galerijah, njeni videi pa so prikazani na različnih festivalih in kinodvoranah. Ima status samostojne kulturne delavke, videastke, ki ga podeljuje Ministrstvo Republike Slovenije za kulturo. Dejavno je vključena v različna področja sodobne umetnosti in produkcije, video in filmske projekte, razstavne selekcije ter umetniške rezidence.

Več informacij: valeriewolfgang.com

PRIJAVE NA DELAVNICO SO ZAKLJUČENE

Category: Program delavnic 2015 · Tags:

Comments

One Response to “Film in video produkcija”

Trackbacks

Check out what others are saying...
  1. […] planing a short visit to Slovenia in May to be a mentor of video workshop (more info about it here: CLICK) and then I come back to Portugal to finish the project and research An Artist Abroad and then […]Leave A Comment