Identiteta – Nisem Straight In Nisem Lezbijka/Gej – Kdo Sem?

20. maja od 16:00 – 20:00

Cafe Kolaž

 

Kaj (nam) pomenijo spolne usmerjenosti in identitete, ki so povezane z njimi?  Je osebno tudi politično in ali obstaja jasna ločnica, po kateri se ravnamo, ko izražamo identitete? So nekatere spolne usmerjenosti bolj vidne in sprejete kot ostale? Ali smo še vedno ujete_i v stereotipe in predsodke glede nekaterih spolnih usmerjenosti?

Na delavnici bomo iskale_i odgovore na zgornja vprašanja, podrobneje pa se bomo dotaknile_i predvsem naslednjih tem:

  • Razmišljale_I bomo o Identitetah – kaj so in kaj nam pomenijo ter zakaj jih (ne) potrebujemo.
  • Prav tako bomo razmišljale_I o položaju biseksualnosti, panseksualnosti in drugih nemonoseksualnih usmerjenosti znotraj LGBT skupnosti in se pri tem spraševale_i: ali sploh vemo kaj so, ali so tovrstne tematike ustrezno naslovljene, prostori vključujoči, ter kako na vidnost teh skupin vpliva naše predvidevanje.
  • Naslovile_i bomo ključne problematike kot so monoseksizem, bi/panfobija znotraj LGBT skupnosti in širše. Pri tem bomo skušale_i ozavestiti lastne privilegije, razpravljale_i pa bomo tudi o stereotipih – o tem, od kod izvirajo ter kakšna je njihova funkcija.
  • Poiskale_i bomo učinkovite načine za kreiranje neizključujočih praks in razmišljale_i, kako lahko delujemo kot zaveznice_ki tako na osebni kot politični ravni.

Nosilki:
Ana Grm
Katja Sešek

 

 

 

VSA PROSTA MESTA NA DELAVNICI SO ŽE ZASEDENA!

Category: Program delavnic 2015 · Tags:

Leave A Comment