Identiteta – Raznolikost Ljubezni

6. maj, 16.00 – 20.00

Cafe Kolaž

 

Kaj je spolna privlačnost in zakaj je tako pomemben del naše identitete? Delavnica za mlade LGBT osebe, ki bi rade spoznale raznolikost naše skupnosti in razširile svoje poglede na ljubezen, in vse tiste, ki svojo identiteto raziskujete in se ne bojite postavljati težkih vprašanj.

Podrobneje se bomo posvetili naslednjim temam:

  • Kaj je spolna privlačnost in po čem se razlikuje od romantične, estetske in čutne privlačnosti? V čem je razlika med ljubeznijo in prijateljstvom in kaj pomeni partnerska zveza?
  • Primerjale_i bomo nekaj psiholoških modelov ljubezni in kako se ti ujemajo z našimi izkušnjami. Kako so aseksualne osebe upoštevane v teh modelih?
  • Spoznale_i bomo, kako se aseksualne osebe vključujejo v LGBT skupnost, kakšni so stereotipi o njih in s kakšnimi težavami se lahko soočajo
  • Naučile_i se bomo bomo različnih pojmov s katerimi lahko opišemo svojo identiteto, veliko tudi takšnih, s katerimi opisujemo sivine med ljubeznijo in drugimi čustvi.

Delavnica je namenjena sooblikovanju varnega prostora, v katerem lahko brez skrbi delimo svoja vprašanja in dileme. Dobdrodošlo je, da delite svoje izkušnje, lahko pa le prisluhnete izkušnjam drugih, a brez predsodkov, kritik in vsiljivih nasvetov.

Nosilca :
Lea Anclin
Jan Lonzarić

VSA PROSTA MESTA NA DELAVNICI SO ŽE ZASEDENA!

Category: Program delavnic 2015 · Tags:

Leave A Comment