Street Art

12. maj, 17.00 – 19.00

16. maj, 16.00 – 19.00

21. maj, 16.00 – 19.00

23. maj, 16.00 – 19.00 – PRIJAVA ZA ZADNJE SREČANJE NI POTREBNA, SAJ BO DELAVNICA ODPRTA ZA VSE IN NAMENJENA IZDELAVI TRANSPARENTOV ZA PARADO PONOSA.

Lokacija: Klub Tiffany

 

Delavnica za mlade LGBT aktivistke in aktiviste, za vse tiste mlade LGBT osebe, ki imate nekaj za povedati, ki gledate okrog sebe in vidite koliko stvari na tem svetu bi bilo potrebno spremeniti. Če vas zanimajo kreativni pristopi do tega kako lahko v javnem prostoru, na ulici ali trgu uprizorimo akcije, ki jasno sporočajo drugim naše ideje; ali pa kako dobro zastaviti idejo grafita ali kake druge oblike poulične umetnosti, potem je tale delavnica prav za vas.

Podrobneje se bomo dotaknili naslednjh vprašanj in tem:

• Spoznali se bomo s koncepti poulične umetnosti in z nekaj praktičnimi tehnikami in primeri iz ljubljanskih ulic

• Na drugem dnevu delavnice, udeleženci v praksi udejanjijo svojo idejo in izdelajo vse praktične pripomočke potrebne za izvedbo ideje na Paradi ponosa (transparente, plakate, napise…)

Delavnice so namenjene enakovredno vsebini in obravnavanim temam, kot tudi druženju mladih LGBT oseb. Namenjene so izražanju, oblikovanju mnenj, kreativnosti, aktivizmu in sproščenemu ustvarjalnemu druženju. Temeljijo na metodologiji neformalnega izobraževanja.

Delavnice so odprte narave, se pravi da lahko pride vsak in vsaka, ki se prepozna kot LGBT oseba in jo tematika in tovrstno druženje zanima.

Delavnica bo razdeljena na več sklopov, in sicer:

  1. predstavitev Dekontraminacije in kontra-naracije, grafitov in street art, praktični uvod in izdelava šablon za PRIDEm 2015
  2. brainstorming sloganov za Parado, priprava načrta za celostno akcijo (grafiti, nalepke)
  3. izdelava materiala za Parado (+ druge akcije v manjših skupinah)
  4. Izdelava materiala za Parado (+ druge akcije v manjših skupinah)

Delavnice bo izvajala Nina Perger iz Društva Appareo.

 

Prijavi se na delavnicoSpolCategory: Program delavnic 2015 · Tags:

Leave A Comment